Szalai Dániel: Novogen – videóinterjú

2018-ban Szalai Dániel nyerte a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szervezésében megvalósuló Budapest Portfolio Review fődíját, és ezzel együtt a lehetőséget kapott arra, hogy a 2018-as Art Market Budapesten bemutatkozzon az intézmény standján a Novogen című munkájával. A kiállítás apropóján készült videóinterjúban a fotográfus mesél arról, hogyan jött az ötlet, miként valósult meg a sorozat, továbbá a csirkék kultúrtörténetéről és a mai ember természettudományokra alapozott világszemléletéről is szó esik.

Szalai Dániel: A 3928-as tyúk (A Novogen projektből) © Szalai Dániel

Szalai Dániel 1991-ben született Budapesten. 2009 és 2012 között design- és művészetelméletet valamint fotográfiát tanult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. 2011–2012-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült, 2012-ben Erasmus ösztöndíjasként a Köln International School of Design hallgatója volt. Egyetemi alaptanulmányai után nemzetközi film- és fotóprodukciókban dolgozott Magyarországon és Ausztriában. Novogen című munkájával elnyerte a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ 2018-as Budapest Portfolio Review-jának fődíját. A holland BredaPhoto Talent Programjának magyar nyerteseként a 2018-as biennálé kiállítója. 2018–2019-ben a PARALLEL Európai Fotográfiai Platform program résztvevője. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagja. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia mesterképzésének hallgatója, Budapesten él és dolgozik.

Szalai Dániel Novogen című kiállítása 2018. október 11. és 14. között az Art Market Budapesten volt megtekinthető. A kiállítás más installációs formában a Budapest Parkban látható.

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük