Virtuális tárlat – Urbán Tamás: Felesleges Pillangó

Urbán Tamás Felesleges Pillangó című kiállítása jelenleg sajnos nem látható, most azonban virtuálisan végignézheted a tárlatot!

„Felesleges Pillangó negyven évének felét rácsok mögött töltötte, így volt ideje kitetoválni teljes testét. Szokatlan jelenség volt a szocialista Magyarországon, ugyanis a börtönök mellett a budapesti underground szcénában is otthonosan mozgott, a Sziámi együttessel koncertezett a Fekete Lyukban, rajzolt, festett, rejtvényeket készített és naplót írt. Urbán Tamás fotóriporter a szegedi Csillagbörtönben találkozott vele először 1988-ban, a kiállítás az ezt követő hat év alatt – Pillangó 1994-es haláláig – készült fotókból, a Tamás által összegyűjtött tárgyakból, iratokból és Pillangó naplójából válogat.” (Virágvölgyi István kurátor)

Válts teljes képernyős nézetre a jobb alsó sarokban!

Ez Urbán Tamás Felesleges Pillangó című kiállításának virtuális változata. Az eredeti tárlat 2020. március 4-én nyílt meg a Capa Központban és a koronavírus-járvány miatt csak március 11-ig volt megtekinthető, de a járványhelyzet elmúltával újra látogatható lesz.

A kiállításhoz könyv is készült, amelyből egy részletet is olvashatsz!

Nézz meg öt dolgot, amit Urbán Tamástól tanulhatsz a fotográfiáról!

2 Comments

 1. Sada Domonkos 2020-04-10 at 12:14

  Sziasztok a prezi.com visszautasította a csatlakozást hibaüzenet fogad sajnos

  Reply
  1. Gáspár Balázs 2020-04-10 at 14:49

   Köszönjük a jelzést, dolgozunk a hiba elhárításán!

   Reply

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük