Végh László: A fotókon túl

A hónap alkotóját arra kértük, hogy mutassa be azokat a személyeket, dolgokat, kedvenceket, amelyek nem (csak) a fotográfiához kapcsolódnak, de szereti őket, inspirálóak számára.

Utazás. Az oda vezető út. Túrázás, hegyek, Erdély, extrém sportok, zene és podcastok, NBA és kosaras kártya, olvasás és a dedikált könyvek.

Csokorba szedve ezek azok a dolgok, amelyek a fotográfián kivül érdekelnek és kikapcsolnak.

Jöjjenek hát röviden.

Nagyon szeretek utazni, legyen az belföld vagy külföld. Ahol igazán ki tudok kapcsolni és sokszor tényleg teljesen megszűnik a világ, az Erdély. Pontosabban Alsósófalva és a környék hegyei. Nagyon szeretek ott lenni. Gyerekkoromban szinte minden nyarat ott töltöttem a nagyszüleimnél, bár akkor valahogy még nem értékeltem annyira a hegyek közelségét és az elképesztő tájat, mint most, felnőttként. Hazajárok, mivel a nagyszüleim halála után a szüleim visszaköltöztek Alsósófalvára, így egy évben többször is kint vagyok a családommal.

© Végh László
© Végh László
© Végh László

Extrém sportok

Szeretem az extrém sportokat. Snowboardozás, bringázás, gördeszka, görkori és egy kicsi boulderezés. Ha van rá lehetőség és idő, akkor bármelyik jöhet. Egyáltalán nem vagyok profi, inkább szólnak ezek a laza gurulások a társaságról és egy picit az adrenalinról. Ha pedig nincs idő, akkor maradnak a kedvenc videók és dokumentumfilmek, amelyeknek elképesztő képi világa van.

Zene és podcast:

A lényeg, hogy mindig legyen. Hogy mit hallgatok, az nagyon hangulatfüggő, de többnyire a hip hop vonalat kedvelem, illetve egy csomó olyan zenét, aminek tulajdonképpen a műfaját annyira nem is ismerem és nem is érdekel, csak hallgatom. Podcastokban pedig Kocsány Kornél és Tóth Szabolcs Töhötöm adásai a favoritok.

NBA és kosaras kártya

Azt hiszem, hogy körülbelül hatodikos korom óta kosarazok. Most már nagyon visszafogottan dobálgatok a grundon a barátokkal, mivel pár alkalommal már elszakadt a bokaszalagom. Érdekes, hogy az extrém sportok miatt még sosem történt komolyabb sérülésem, de kosarazás miatt már többször látogattam meg a baleseti sebészetet. Na, de visszatérve az NBA meccsekre. Egy jó meccs mindig ki tud kapcsolni. Az elmúlt két évben Dallas Mavericks szurkoló lettem a szlovén zseni, Luka Dončić játéka miatt. Illetve azért is, mert tele van a csapat európai és balkán játékosokkal. És ha már NBA, akkor kosaras kártya. Elég gyerekes dolognak hangzik, tudom, de most csak annyit írnék le ezzel kapcsolatban, hogy itthon és a világban is reneszánszát éli a hobby. Hobby és befektetés.

Olvasás és dedikált könyvek

Itthon vannak könyvek. És vannak a dedikált könyvek. Ebbe többnyire a fotóalbumaimat sorolnám, mint például Dezső Tamás Notes for an Epilogue vagy Benkő Imre Acél-Mű című albuma, de ott van az ágyam mellett Haklik Norbert Mona Lisa elrablása című könyve is, amit most olvasok. És megemlíteném még Csukás István gyerekkönyveit is, amit majd később boldogan fogok mutogatni a kisfiamnak.

Nézd meg Végh László, 2021. november hónap alkotójának többi bejegyzését is!

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük