Élet és Mű: Gulyás Miklós – videó

Gulyás Miklós a hazai dokumentarista fényképezés meghatározó alakja. Művészként és tanárként egyaránt megkerülhetetlen a munkássága. Roppant következetes, de mégis folyton megújuló fotográfiai stílusa mással össze nem téveszthető alkotói jegyeket mutat.

© Gulyás Miklós

Gulyás Miklós 1957-ben Budapesten született. Az egri tanárképző főiskola elvégzése után a Magyar Iparművészeti Egyetemen mesterdiplomát szerzett fotó szakon. A Magyar Iparművészeti Főiskola, később Magyar Iparművészeti Egyetem, majd Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Vizuális Kommunikáció Tanszék fotó BA, MA, DLA tanára, jelenleg egyetemi docense. Tanított a Szellemkép Szabadiskolában, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán is. 2003 és 2015 között a fotografus.hu Alapítvány a Magyar Fotográfiáért kuratóriumi tagja, művészeti vezetője. Több fontos kurátori munkája mellett szerkesztőként, szakíróként, zsűrik tagjaként is aktívan vesz részt a magyar fotóművészeti életben.

Gulyás Miklós képei a THIRTYTHREE – A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen című kiállításon © Capa Központ

Gulyás Miklós képeit már a Capa Központban is láthattátok: a LÁTKÉP – Az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája (1967–2017) tárlaton és a THIRTYTHREE – A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen kiállításon. A külső helyszínen, a Valyo Kikötőben megrendezett Hello From the Other Side című kiállításunkon is szerepelt képe.

Gulyás Miklóssal Szarka Klára beszélget. Capa Központ, 2019. február 6. © Capa Központ

2019. február 6-án Gulyás Miklós volt a Capa Központ Élet és Mű című beszélgetéssorozatának a vendége, Szarka Klára kérdezte.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük