Project Room+ Kardos Sándor előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben.
A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

2019. december 2-án Kardos Sándor tartott előadást a Hórusz Archívumról A hibáinkkal együtt kiállításhoz kapcsolódva.

Kardos Sándor előadást tart a Capa Központ Project Room termében 2019. december 2-án © Capa Központ

Kardos Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, fotográfus, a Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagja évtizedek óta gyűjti és rendszerezi a több ezer, főként privátfotókból álló gyűjteményét, a Hórusz Archívumot. A gyűjtemény jelentőségét az adja, hogy nem csupán a privátfotók jellegzetes, témáik alapján kategorizálható és rendszerezhető fényképeiből áll, hanem főként a médium sajátosságából fakadó esetlegességek, a fényképkészítőket érintő véletlenek és a szándékosan elkövetett, utólagos képi beavatkozások is megjelennek benne. A Hórusz Archívum emblematikus fotóiból válogatott, vetített képes előadás betekintést enged egy ritkán látott gyűjtemény rejtelmeibe.

Nézd meg a többi Project Room+ előadást is!

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük