Thomaz Farkas: Az igazi Brazília

Thomaz Farkast a modern fotográfia és dokumentumfilm egyik legnagyszerűbb képviselőjeként tartják számon Brazíliában. A magyar származású alkotó 1960-as és 1970-es években készült dokumentumfilmjeinek az volt a célja, hogy bemutassa Brazíliát a brazilok számára.

A film plakátja © imdb.com

Az 1968-ban megjelent Az igazi Brazília című film négy, 1964-ben és 1965-ben forgatott rövidebb dokumentumfilmből áll.

A Cangaço emlékei

A dokumentumfilm a Cangaço, a brazil fegyveres banditizmus eredetét mutatja be. A banditák az ország északkeleti részén voltak jelen, az ezen a területen élőket háborgatták. Interjúkat láthatunk kutatókkal, túlélőkkel, rendőrökkel és egykori banditákkal.

Földalatti foci

A film körbejárja a brazil labdarúgás gyakorlatát és a sportot érintő olyan kérdéseket, mint a játékosok árucikké válása, a szurkolói szenvedély és a sajtó reakciói. Mindeközben interjúkat láthatunk Luiz Carlos de Freitasszal, a Palmeiras futballcsapat fiatal tehetségével, Vicente Feola edzővel és a legendás Pelével.

A mi szambaiskolánk

A készítők egy éven át kísérték az Unidos de Vila Isabel szambaiskola felkészülését az 1965-ös karneváli felvonulásra. A dokumentumfilm a Rió egyik szegénynegyedében működő iskola mindennapjait, a karneváli előkészületeket, a próbákat és végül a sugárúton történő felvonulást mutatja meg.

Viramundo

A film az északkeleti területről származó vidéki munkások történetét, São Paulo nagy ipari központjába való megérkezését mutatja be.

Tudj meg többet Thomaz Farkasról!

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük