Szalay Krisztina: Vizuális napló

A hónap alkotóját arról kérdeztük, hogy az utóbbi időben merre járt, mivel foglalkozott, min dolgozott. Szalay Krisztina az utóbbi időben látható kiállításáról és készülő sorozatairól mesélt.

Az utóbbi időben három sorozatot kezdtem el fejleszteni párhuzamosan, – ez egyáltalán nem jellemző rám, eddig egyszerre mindig csak egy anyagon dolgoztam – most először próbálom ki ezt az munkamódszert. A Four Tigers Market óta sokszor álmodoztam arról, hogy jöjjön szembe velem megint egy olyan téma, ami folyamatosan foglalkoztat, ami nagy volumenű és lehet megint sok időt ölel fel a feldolgozása, de ez csak a téma szerteágazó mivoltából fakad.

Kispénz kisfoci, nagypénz nagyfoci
(munkacím)

Korábbi blogbejegyzésben említettem is, hogy sportolói múltam van, azonban a sporthoz mint témához idáig nem nyúltam.  A magyar futballal régóta szeretnék átfogóan foglalkozni. Egy olyan metszetet szeretnék bemutatni, amelyben a vidéki amatőröktől kezdve a NB1-ig mindenkinek helye van. A munkának része lenne az országban zajló sportághoz kapcsolódó igencsak nagy befektetések, de egyben az is, hogy a vidéki területeken valóban szinte az egyetlen szabadidős tevékenységek között tartjuk számon. A lentebbi képen a saját képi jegyzeteim gyűjteménye látszik. Ugyan a kezdőpontnál tartok a kutatásomban, azt mégis fontosnak tartom, hogy előre elhatározott vizuális céljaim legyenek a fényképezéskor, tekintve, hogy országos léptékű a vállalás. A rajzi jegyzetelés mindig is egy segédeszköz volt a magam számára, még ha ezeknek nem is mindig lesz szerepe a végső munkában.

© Szalay Krisztina

Let’s Pet – Bizonyos tekintetben
2022- folyamatban

A Let’s Pet egy a Capa központ által szervezett évente ismétlődő tematikus worshop sorozat, amelynek témája a tavalyi évben az ember és állat viszonya. Bezselics-Békési Ildikóval karöltve közösen kezdtünk dolgozni a témán, amelynek célja, hogy olyan ideális kapcsolódásokat mutasson be, ahol vagy az ember támaszkodik az állatra, vagy az emberre. A cél, hogy minél nagyobb szelekciót mutassunk be és propagáljuk a szimbiotikus utakat. A Capa Központban jelenleg is megtekinthető csoportos kiállításon egy lovas önismereti tréning részletei láthatóak, valamint a lightboxok oldalán, Ildikó által készített interjú részletei jelennek meg.

Bezselics-Békési Ildikó és Szalay Krisztina: Bizonyos tekintetben, részlet a sorozatból © Szalay Krisztina

Bezselics-Békési Ildikó és Szalay Krisztina: Bizonyos tekintetben, részlet a sorozatból © Szalay Krisztina

© Capa Központ

Budapest utállak, szeretlek

Az első posztban már mutattam részletét, a Budapest utállak, szeretlek egy streetfotó sorozat, amelyben az ambivalens kötődésemet akarom bemutatni a nézőnek. A várossal való viszonyom valóban hektikus, és egy se veled se nélküled kapcsolathoz tudnám hasonlítani leginkább. A képek szelekciójának célja, hogy a várossal kapcsolatos aktuális érzelmem, a néző számára ne legyen egyértelmű, a közönség maga döntse el azt.

Szalay Krisztina: Budapest utállak, szeretlek , részlet a sorozatból © Szalay Krisztina

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük