Project Room+ Gyenge Zsolt előadása – videó

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben.
A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

2019. április 15-én Gyenge Zsolt tartott előadást Bemozdul a tér, megdermed a pillanat. Vizualitás fotó és film határán címmel Nagy András Chrono című kiállításához kapcsolódva.

Gyenge Zsolt előadást tart a Capa Központ Project Room termében 2019. április 15-én © Capa Központ

Mit tesz térrel és idővel, képpel és ábrázolt valósággal a fotóba merevedés, illetve a filmvásznon megindulás? Létezik-e fotografikus film vagy filmszerű fotó? Nagy András operatőr kiállítása kapcsán fotó és film rokon, ám közelsége ellenére mégis oly távoli médiumának határvidékére vetünk néhány kérdő, fenomenológiai ihletettségű pillantást.

Gyenge Zsolt PhD a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Filozófia és Kommunikációelmélet Intézeti Tanszékének oktatója. Filmkritikus, filmelmélettel és vizuális kommunikációval foglalkozó szakember, egyetemi adjunktus. Kutatási területei: fenomenológiai filmelmélet, experimentális film és videóművészet, a vizuális kommunikáció elmélete.

Nézd meg a többi Project Room+ előadást is!

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük